Intelligens közlekedés a Budapesti Repülőtéri Régióban

Intelligens közlekedés a Budapesti Repülőtéri Régióban

2018. október 16-án rendezte meg a Magyar Urbanisztikai Társaság a 24. Országos Urbanisztikai Konferenciát. A Magyar Urbanisztikai Társaság hagyományosan legnagyobb szakmai rendezvényén többek között előadó volt Kolossa József, az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság főosztály-vezetője. Mint elmondta: tapasztalatuk, hogy az építésügy és a településszervezés hálózatos viszonyban van rengeteg más területtel. Mondandóját a pókháló-analógiával illusztrálta: ha valamit csinálunk az egyik területen, tisztában kell lennünk azzal, lépésünk milyen hatást vált ki máshol. A helyettes államtitkárság, jelenleg három ügyre koncentrál. Legkésőbb november 6-ig szeretnék az országgyűlés elé juttatni az új településrendezési törvényt. Ennek komoly hatása lesz az okosfolyamatokra is, hiszen megnyílik a lehetőség egy országos, digitalizált, jól kereshető adatbázis létrehozása előtt, amely arra hivatott, hogy megkönnyítse a különböző fejlesztésekben gondolkodó állami, helyi vagy üzleti szereplők munkáját. A harmadik lényeges terület elérni azt, hogy a magyar városok okosan használják a különféle okosrendszereket. Az okosváros ugyanis, figyelmeztetett Kolossa József, elsősorban – mint egy későbbi hozzászólásból kiderült, az Egyesült Államokban 3000 milliárd dolláros – üzlet. A helyettes államtitkárság középtávon azt is szeretné elérni, hogy a megyék helyi bástyákként működjenek: megyei szinten álljon rendelkezésre az a várostervezési, településfejlesztési tudás, amelyre a kisebb településeknek szüksége lehet.

A Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős helyettes államtitkár, Schneller Márton Domonkos beszámolt a legendás Fővárosi Közmunkák Tanácsa mintájára felálló Budapesti Közfejlesztési Tanácsról, amely november 17-én, a főváros születésnapján tartja alakuló ülését. Óvott attól, hogy a helyi szereplők úgy érezzék, ha az állam fejleszt a városban, azzal helyi jogköröket, hatásköröket csorbít. Hiszen, mondta, Budapest a nemzet fővárosa, és az, hogy jelenleg önálló államtitkárság foglalkozik a fejlesztésével, egyfelől példa nélküli, másfelől jól jelzi a kérdés prioritását. A helyettes államtitkár hangsúlyozta: határozott céljuk, hogy a szakmai és civil szervezetek és a városlakók bevonásával hozzák meg döntéseiket, ezért széles körű és mélyreható párbeszédre törekszenek mindenkivel, aki bármilyen módon érintett lehet a főváros fejlődésének alakulásában. Az egyik fórum, amelyen bárki hallathatja hangját és elmondhatja véleményét, az államtitkárság a közeljövőben erre a célra létrehozott honlapja lesz.

AA délelőtt lezárásaként átadták a települési Hild János-díjat, illetve a Köztérmegújítási Nívódíjat. Előbbit a budapesti Hegyvidék önkormányzata, utóbbit a Hetedik Műterem Kft. kapta (a soproni Várkerület megújításáért).

A konferencia fővárosi agglomeráció fejlesztésével foglalkozó délutáni szekciójában mutatkozott be a Budapesti Repülőtéri Régió Klaszter. Képviseletében Soóki-Tóth Gábor mutatta be az elmúlt másfél év során az intelligens közlekedés területén elért eredményeket, megosztva az érdeklődőkkel a gyorsforgalmi út felújítása kapcsán megindult “okosút” tervezés, az integrált közlekedési szolgáltatások, a fenntartható személyszállítás és logisztika tárgyában Budapest XVIII. kerület, Vecsés és a Budapest Airport részvételével zajló nemzetközi együttműködés (Interreg Central Europe, LAirA és SULPiTER projektek) eredményeit, amelyek egybecsengenek a MOME SxD Expert tanfolyamon, illetve a BME Urbanisztikai tanszék által szervezett hallgatói workshopokon született víziókkal.

Stresszmentesen a reptérre