Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. március 7.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. március 7.

Több vezető légitársaságnak nincs terve a széndioxid-kibocsájtás csökkentésére 2020 előtt. A London School of Economics most megjelentetett tanulmánya szerint a világ 20 vezető légitársasága közül egynek sincs kidolgozott terve arra vonatkozóan, hogy miként fogják csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsájtását 2025-öt követően. A tanulmány szerint csupán az EasyJet, az IAG, a Lufthansa és a Turkish Airlines tartja be a Párizsi Megállapodás szerinti előírást, amely a globális felmelegedés 2 fokkal való csökkentését irányozza elő. De még e négy légitársaság közül kettő, az IAG és a Lufthansa is csak 2020-ig tervezett előre. Az ezt követő évtizedre vonatkozó kibocsájtás-szabályozásra nekik sincs semmiféle elképzelésük.

Az észak-amerikai légitársaságok, mint az az Alaska Air, a Delta, a Southwest és az United üvegházhatású gázok kibocsájtásának csökkentéséről számoltak be anélkül, hogy bármiféle tervezetet készítettek volna akár rövid, akár hosszú távra.

A távol-keleti légitársaságok, így az ANA, a Japan Airlines, a Korean Airlines és a Singapore Airlines semmilyen formában nem csatlakoztak a klímavédelmi egyezményhez, így nem is tettek elkötelezettséget a kibocsájtás csökkentés tekintetében.

A tanulmány szerint az is elkeseredésre ad okot, hogy a légitársaságok továbbra is a széndioxid-kibocsájtású megoldások elkötelezett hívei, és mindössze a kibocsájtás mértékének csökkentésében érdekeltek, nem pedig alternatív megoldások keresésében. A tanulmány szerint e légitársaságok a legminimálisabb erőfeszítések elérésére hajlandóak csak a kibocsájtás-csökkentés területén, és egyáltalán nem hajlandók arra, hogy komolyabb lépéseket tegyenek. Ennek köszönhetően a repülőgépek okozta széndioxid-kibocsájtás továbbra is növekszik. Annak ellenére, hogy több repülőgép típust modernebb és környezetbarátabb motorokkal láttak el, a repülőgépek által okozott CO2 kibocsájtás 2005 óta 16%-kal növekedett.

A tanulmány szerint a légitársaságoknak minél előbb figyelembe kellene venniük a CO2 kibocsájtás-mentes, környezetbarát lehetőségeket a repülést illetően. Különösen, hogy a tudósok által készített tanulmányok egyértelműen bebizonyítják, hogy a nagy magasságban végzett repülés extra felmelegedést eredményez.

Az Európai Unió környezetvédelmi miniszterei ezért fontolóra vették, hogy külön adó engedményt adjanak azoknak a légitársaságoknak, amelyek hozzájárulnak a klímaváltozás megfékezéséhez. Az adóengedményt a jegytarifák csökkentésével, vagy az üzemanyagban jelentkező adó csökkentésével tudnák elérni.