Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. március 11.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. március 11.

Elvi megegyezés született a Liszt Ferenc repülőtér okozta zajterhelés ügyében, és belátható időn belül megszüntetik az éjszakai repüléseket – jelentette be a főpolgármester.

Tarlós István közölte, hogy a héten tárgyalt a Budapest Airport és a HungaroControl vezetőivel, csütörtökön pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel és Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárral. “Elvben megegyeztünk. Tehát reálisan és lelkiismerettel kijelenthető, hogy belátható időn belül, még az is lehet, hogy rövid időn belül, meg tudjuk szüntetni az éjszakai repüléseket”, és a közlekedési hatóság kezébe tudja adni a minisztérium a zajmérés jogosítványát – fogalmazott a főpolgármester.

Elmondta: az éjszakai repülés főleg a mély alvás időszakában probléma, és szeretné a javasolt – éjféltől reggel ötig tartó – repülési tilalmat reggel hat óráig kitolni.

A főpolgármester szerint jelentős előrelépést értek el az ügyben. “Tehát nem megkezdtük az egyeztetéseket, hanem lassan a legvégén vagyunk.” Szólt arról is, hogy Budapest esetében probléma, hogy nincs a közelében kiváltó repülőtér, amelyet használni lehetne éjszakai mentesítésre. Távlati tervként korábban felvetette, hogy a katonai és a teherszállító repülőgépeknek egy közelben levő kisebb repülőteret kellene használniuk.

A Gyurcsány-kormány annak idején kötött egy 75 évre szóló szerződést, amely kiköti, hogy a Liszt Ferenc repülőtér legalább száz kilométeres körzetén belül nem lehet másik repülőteret építeni – tette hozzá.

A budapesti parkolási rendszerről szólva elmondta, hogy évek óta küzd az egységes parkolásért. Az ugyanis nem normális az, hogy 23 módon rendezik az ügyet. Továbbá a parkolásból befolyt bevételeknek a közösségi közlekedés büdzséjében lenne a helyük. A XIV. kerületben rendkívül magasak a parkolás költségei, és ott veszteséges a működtetés. Gyakorlatilag a főváros összes kerület nyereséges – közölte, majd példaként emelte ki, hogy a VI. kerületben, ahol kevesebb a várakozóhely, mint Zuglóban, egymilliárd forint feletti a nyereség.

Zuglón kívül a X. kerületben veszteséges a fizetős parkolás, de ott védőzónának vezetették be, és alig van rá igény. Itt a mérleg mínusz 30 millió évente, Zuglóban pedig jelenleg mínusz 793 millió forint, és az idei költségvetésben is további 300 millió forint veszteséget terveztek be – mondta Tarlós István hozzátéve: itt valami nem stimmel. Rámutatott arra is, hogy az összes parkolási szerződést a kerületek kötik önálló jogi személyként.

………………………………………………………………………….

Egy városvezetőnek, egy falu vezetőjének jogszabályi kötelessége, hogy megpróbáljon tenni annak érdekében, hogy tegyen a lakosokért, hogy védje a lakosokat – emelte ki Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere az ECHO TV Jó reggelt című műsorának adásában annak apropóján, hogy a HungaroControl támogatja a főváros kezdeményezését az éjszakai repülési tilalom bevezetésére. A településvezető arról is beszélt, be kell látni, a Liszt Ferenc-repülőtér folyamatos fejlesztése nemzetgazdasági érdek, az évi 15 millió turista nyilvánvaló, hogy az országot gazdagítja vagyis a változások nem történhetnek meg egyik napról a másikra.

A vecsési lakosok kiveszik a részüket a repülőtéri zajártalmakból. Szlahó Csaba a téma kapcsán rávilágított, a repülési útvonalak kialakítása jogszabályi környezet alapján történik és a HungaroControlnak be kellett vezetnie egy európai uniós jogszabályt, ami megváltoztatta a berepülési szögeket. „Új érdeksértettek jelentek meg a palettán, de a szakemberek számítása szerint 5-10 százalékkal kevesebb lett az, akiket érint a mostani zajhatás „ – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy Vecsés támogatja-e az éjszakai repülési tilalom bevezetését, a polgármester elmondta az éjjel 1 óra és reggel 5 óra között mindenféle repülés tiltása jó törekvés, amit érvényesíteni is lehet.

Szlahó Csaba felhívta rá a figyelmet, hogy a HungaroControl törekedett arra, minél kevesebb embert érintsen a zajártalom, tehát, ha most elkezdődik a változtatás, akkor – ahogy fogalmazott – nagyon neki kell futni, hogy ennél jobbat lehessen kihozni belőle.

Arra a felvetésre, hogy felvetődött alternatív reptér ötlete is, a településvezető elmondta, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején egy 75 évre szóló koncessziós szerződést kötöttek a Ferihegyi repülőtér üzemeltetésérem vagyis a légikikötőt kitelepíteni belátható időn belül lehetetlen.

…………………………………………………………………………………..

A magyar hátterű Wizz Air légitársaság Hamburgban átvette az első Airbus A321neo típusú repülőgépét. Ez az új típus halkabb és gazdaságosabban üzemeltethető.

A HA-LVA lajstromú gépet Molnár Attila kapitány és Alföldi Bence első tiszt vezette az Airbus hamburgi üzeméből Budapestre, ahol a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték az új gépet.
Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója Hamburgban, a gép átvétele előtt tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a neo gépeknél az egy székre vetített költség 20 százalékkal, a hajtóművek által kibocsátott zaj pedig 50 százalékkal alacsonyabb, mint a jelenleg használt Airbusoknál.

Hozzátette: ez a jegyárak további csökkenését is hozhatja, amire a társaságnak szüksége van, mivel a kelet-közép-európai régió országaiban sok még a fejlődési potenciál, de stimulálni kell a piacokat.
A vezérigazgató szerint mára a Wizz Air lett Európa legalacsonyabb költségszinten üzemelő légitársasága, és ebben az egyre hatékonyabban működő repülőgépek is fontos szerepet játszanak.

Váradi József felidézte, hogy a Wizz Air eddig 380 gépet rendelt az Airbustól. Az első üzletet 2004-ben kötötték 12 gépre, legutóbb pedig 146 gép vételéről állapodtak meg.
Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a Budapesten tartott rendezvényen kiemelte, hogy míg 2006-ban egy Boeing 767-es szélestörzsű gép 180 üléssel repült, most az A321neo 239 ülőhelyet kínál, ami 63 százalékos növekedés. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy 2006 óta a forgalom növekedése mellett is csökkent a fel- és leszállások száma. Megjegyezte, hogy egy  A321-es gép zajszennyezése a repülőtéren és környékén akkora, mint nyolc A321neo-é együtt.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az eseményen azt mondta, a ferihegyi repülőtér a térség leggyorsabban fejlődő repülőtere, azonban a több repülőgép fokozódó környezeti terheléssel, több levegő- és zajszennyezéssel is jár.

Idézte az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) kimutatását is, amely szerint a technológiai fejlesztések ellenére is öt év alatt 10 százalék feletti mértékben nőtt a repülés miatti károsanyag-kibocsátás Európában. Hozzátette: a légiközlekedési ágazat cégeinek a szolgáltatási kínálat bővítése, színvonalának folyamatos emelése mellett a környezeti terhelés visszaszorításában legalább ugyanennyire fontos feladataik vannak. Ebben lépett előre a Wizz Air azzal, hogy az eddigi leginkább környezetbarát gépet vásárolta meg.

A Wizz Air új repülőgépein az A321-esekhez képest kilenccel több, összesen 239 ülőhely található, hatótávolságuk 6500 kilométer. A Wizz Air jelenleg 26 bázist üzemeltet Európa 14 országában, csak ebben az évben 71 új útvonalat jelentettek be és 15 új gép érkezik a flottába. Magyarországon tavaly 5,2 millió utast szállított a légitársaság, ezzel piacvezető volt a saját szegmensében.