Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. április 15.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. április 15.

A világ legveszélyesebb légitársaságai

Az AirlineRatings.com létrehozott egy listát, mely a világ legveszélyesebb légitársaságait tartalmazza. A vizsgálatokat egy 7 csillagból álló minősítési skála alapján végezték. Az alábbi légitársaságok mindössze 2 csillagot kaptak. Érdekes módon az orosz Aeroflot is felkerült erre a listára.

Merpati Airlines

Az indonéz kormány alapította 1692-ben az ország második légitársaságaként. Bár anyagi problémákkal küzd, és mostanában nem teljesít utasszállítási szolgáltatásokat, úgy tűnik, sorsa jobbra fordul majd, ugyanis a kormány megígérte, több pénzt fog belefektetni, hogy újra közlekedjenek a járatok. Balesetei során több, mint 50 ember vesztette életét, és megbízhatatlansága miatt egy európai ország légterébe sem léphetnek be az általa üzemeltetett gépek.

Daallo Airlines

Az utasok visszajelzései alapján ez az egyik legrosszabb légitársaság, ami a biztonságot, a kiszolgálást és a tisztaságot illeti. Szomáliai alapítású, székhelye Dubaiban található, és a Dzsibuti-Ambouli Nemzetközi Repülőtéren működik. Úti céljai az Arab-félszigeten, valamint a Szomáli-félszigeten találhatóak. A biztonsági nyilvántartás alapján egy balesetében sem voltak halálos áldozatok, pedig akadt néhány komolyabb eset.

Bluewing Airlines

2002 óta működik, központja a Zorg en Hoop Airport Paramaribóban. Gyakorlatilag ez egy kicsi légitársaság, ami Brazília belső vidékeire, a Karib-térségbe, Guyanába, Venezuelába és Suriname-be szállít utasokat. Sokszor megfordult az Európai Unió tiltólistáján, és 2015 óta jelenleg is ki van tiltva annak légteréből. A számos biztonsági probléma miatt előfordultak már halálos balesetek is, melyekben utasok és a személyzet tagjai is életüket vesztették.

Lion Air

A legnagyobb privát üzemeltetésű légitársaság 2000-ben kezdte meg működését, és ez rendelkezik a legrosszabb biztonsági eredményekkel. Több, mint nyolc komoly balesetről tudunk az utóbbi évtizedből, ám halálos áldozat sosem fordult még elő. 2012-ben a pilótákat és a legénységet is vizsgálatnak vetették alá, attól tartottak ugyanis, hogy kristálymágia befolyása alá estek. A társaság egyébként ki van tiltva az Európai Unióból, 2015-ben pedig a Közlekedésügyi Minisztérium 53 járatukat befagyasztotta.

SCAT Airline

1997-ben alakult, úti céljai között Kazahsztán főbb városai és a környező országok fontosabb repterei szerepelnek. Egyik gépük 21 utassal a fedélzeten lezuhant, miközben Kokshetauból Almaty-ba tartottak, és mind odavesztek. Több kisebb baleset is előfordult már ezzel a légitársasággal, ami még mindig nem rendelkezik a nemzetközi biztonsági tanúsítványokkal.

Nepal Airlines

Ez volt Nepál első légitársasága, amit 1958-ban alapítottak, főként belföldi feladatellátásra. Manapság több, mint 40 úticéllal rendelkezik, amik közül 7 nemzetközi. Az Európai Unióba azonban nem repülhet, az összes többi nepáli légitársasággal együtt tiltólistán van. Az 1960-as évek óta több balesete is volt már, amikben a személyzet tagjai, valamint utasok is vesztették életüket. Legutóbb 2014-ben zuhant le egy gép Joomla felé tartva, és 18 ember meghalt a balesetben. Mivel alig van olyan nemzetközi biztonsági tanúsítvány, aminek megfelel, a Nepal Airlines továbbra is a világ legveszélyesebb légitársaságai közé tartozik.

Aeroflot

1923-ban alakult, és volt idő, amikor a világ legbiztonságosabb légitársaságai közé tartozott. Az utóbbi időben viszont mintha egy rémálom közepére csöppent volna. 1973-ban számos balesete történ, amik során 780 ember veszett oda. 1974-ben 21, 1975-ben pedig 19 halálos áldozatot követelő balesetei voltak.

…………………………………………………………………………………

A diszkont légitársaságok utasforgalma nőtt a legnagyobb mértékben Európában az első negyedévben az előző évi adatokhoz képest – derül ki a légitársaságok által közzétett utasforgalmi adatokból.

A legnagyobb bővülést a magyar kötődésű Wizz Air érte el, a január-márciusi időszakban 11 százalékkal 7,6 millióra növelte utasai számát, a járatok kihasználtsága 1 százalékponttal 92,1 százalékra javult. Fő versenytársa, a Ryanair ugyanebben az időszakban 10,3 százalékkal 30,8 millióra növelte utasai számát, a gépek töltöttsége 0,7 százalékponttal 94,3 százalékra javult.

Az easyJet csak a negyedéves pénzügyi jelentéssel együtt közöl adatokat, legutóbb a december 31-ével végződött negyedévről hozott nyilvánosságra statisztikát, így az adatok nem összehasonlíthatóak.

A hagyományos légitársaságok közül a Lufthansa-csoport a diszkont leányvállalatok nélkül 21,8 millió utast fuvarozott, ami 3,3 százalékos növekedésnek felel meg a tavalyi első negyedévhez képest, a járatok kihasználtsága 0,1 százalékponttal 77,8 százalékra mérséklődött. Az Air France és KLM járatait 19,7 millióan használták, 2,7 százalékkal többen, mint egy évvel korábban, a töltöttség 0,4 százalékponttal 86,3 százalékra esett. Az International Airlines Group (IAG) a diszkont cégei nélkül 17,7 millió utast fuvarozott, 4,7 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A járatok kihasználtsága 0,2 százalékponttal 80,5 százalékra javult.

Barcs Endre összeállítása