Hatékony és fenntartható közlekedés a repülőtéri régiókban

Hatékony és fenntartható közlekedés a repülőtéri régiókban

A projektben részt vevő partnerek munkája nyomán körvonalazódnak a LAirA projekt legfontosabb célkitűzései: integrált, fenntartható megoldások a repülőterek földi megközelítése érdekében. Április 15-én két napos megbeszélés kezdődött Dubrovnikban, a városi repülőtér és a helyi gazdaságfejlesztési ügynökség szervezésében, amely során bemutatásra került a nemzetközi akcióterv a repülőterek és vonzáskörzetük okos, alacsony szédioxid kibocsátású és több közlekedési módot integráló kiszolgálása érdekében. A projekt keretében zöld közlekedési applikáció és több utazás-megosztó alkalmazás teszteléséről is beszámoltak a résztvevők. A milánói repülőtereket üzemeltető SEA cég képviselői mutatták be a transznacionális akciótervet, amely hét témakört fog át: az elektromobilitás, a reptéri vasúti kapcsolat, a gyalogos és kerékpáros közlekedés, a megosztáson alapuló gazdaság, az integrált informatikai megoldások, az útvonaltervező és irányító rendszerek valamint a közúti közlekedés területét. Fontos, hogy a projektben résztvevő partnereken túl más repülőterek és repülőtéri régiókat is célozza ez a munkaanyag, azzal a reménnyel, hogy egyre több európai repülőtér fogalmazza meg stratégiáját a környezetbarát közlekedési megoldások bevezetése érdekében. A LAirA projekt vezető partnere Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata. A projekt közép-európai országok szervezetei, régiók, regionális fejlesztési ügynökségek és repülőtér üzemeltetők – köztük a Budapet Airport Zrt. – valamint önkormányzatok delegáltjainak közös munkájával valósul meg.

A projekt keretében végzett felmérések tanúsága szerint a legtöbben személygépkocsival érik el a repülőteret. A közlekedési módválasztás megváltoztatása révén lehet a legnagyobb mértékben csökkenteni a széndioxid kibocsátást, ennek érdekében a projektben részt vevő repülőterek az autómegosztást és a kevésbé környezetterhelő közlekedési módok választását elősegítő applikációk fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak. Utóbbit – még nem teljesen funkcionális formában – az ezen dolgozó milánói szakemberek mutatták be. Az applikáció célja, hogy a kiválasztott célpont eléréséhez a leginkább környezetkímélő megoldást kiválasztásában segíti a felhasználót, egyúttal meg is mutatva, hogy mennyi széndioxid kibocsátást takarít meg, ehhez játékos formában adva motivációt. Az applikáció tesztidőszaka során érzékenyítő kampányt is folytatnak majd a SEA szakemberei a környezettudatos közlekedésről.

A Budapest Airport, a lengyel Mazovia tartomány önkormányzata valamint az osztrák szövetségi technológiai ügynökség, az Atech szakemberei azon dolgoznak, hogy a telekocsi szolgáltatást a repülőtéri dolgozók között elterjesszék: meglévő platformok segítségével a dolgozók összehangolhatják napi munkába járásukat ezzel kevesebb gépjármű mozgást és kibocsátást generálva. Az elkészült felmérések, a tesztidőszak tapasztalatai, nemzetközi jó gyakorlatok és az ezeket is felhasználó helyi fejlesztési stratégiák valamint ezekből összeállított európai javaslatcsomag célja, hogy a következő uniós programozási időszak fejlesztési célrendszerébe – többek között a makroregionális fejlesztési stratégiákhoz is kapcsolódva – bekerüljenek azok a megoldások, amelyek a repülőterek és  várostérségük minél hatékonyabb közlekedési kapcsolatát biztosítják. A projekt következő fontos rendezvénye a közlekedési szolgáltatók és önkormányzatok szakemberei számára szervezett képzési nap lesz Bécsben, amit még az év vége előtt a projekt záró konferenciája követ majd  Budapesten.