Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. május 15.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. május 15.

A holland kormány kész utasonként 7 euró 50 cent külön környezetvédelmi adót kivetni a légiutasokra, amennyiben az Európai Unió nem alakít ki egy egységes adórendszert, amivel a légiközlekedés környezetet károsító hatását büntetné. A holland kormány szerint ez az összeg évi 200 millió euró bevételt eredményezne. A légi teherszállítást is megadóztatná a holland kormány. E területen 1 euró 92 cent lenne a különadó a csendes gépekre és 3 euró 85 cent a hangos gépekre. Ez a megkülönböztetés a holland közlekedésügyi miniszter szerint segítené az amszterdami Schiphol repülőtér zajmentesítését is.

„ Míg az autó, busz és vonatközlekedést megadóztatjuk, addig a légiközlekedésre semmiféle adót nem vetünk ki, miközben a szomszédaink már ezt mind megtették. Ez is alapvető szempont a légiszállításra kivetendő környezetvédelmi adó bevezetését illetően. Célunk azonban az, hogy ez az adónem egységes legyen az Európai Unióban.” -nyilatkozta a holland miniszter. A holland miniszter nyitott kapukat dönget, ugyanis az Európai Bizottság a tervek szerint még ebben az évben be kívánja vezetni az uniós, egységes különadót a légiszállításra. Az EU azonban nem a légiutasok után kívánja az adót kivetni, hanem a repülőgép üzemanyagot kívánja megadóztatni. A holland kormány azonban ezen is túlmegy, hiszen a kerozinra is külön adót kíván kivetni.

………………………………………………………………………………..

Az Air Italy Airbus A330s gépekkel kívánja növelni repülőgép parkját, miután a vállalat által megrendelt Boeing 787-8s gépek leszállítás késik. Az új Airbus gépekkel az elavult Boeing 767-300ER gépeket kívánják kiváltani. A vállalatot 49%-ban birtokló Qatar Airways ugyan felajánlotta, hogy az Air Italy a ő flottájából lízingeljen Boeing 787-8 gépeket, e helyett azonban az olasz légitársaság az Airbus beszerzések mellett döntött. Az Air Italy jelenleg öt A330-200s gépet, hét Boeing 737-800s gépet és három 737 MAX 8 repülőt üzemeltet.

………………………………………………………………………………..

Üzembe állt a TAP Air Portugal légitársaság Airbus A321 LR kereskedelmi járata, amely Lisszabon és Prága között közlekedik. Ez a gép a légitársaság első keskeny testű gépe, amely a megfelelő üzemanyagmennyiség-felvétel miatt képes a tengerentúli járatok teljesítésére is, miközben az utasok számára első osztályú kényelmet biztosít. A portugál légitársaság elsőrendű célja, hogy az elavuló félben lévő gépeit lecserélje újakra. Ez évben a vállalat 37 új Airbus gépet vár leszállításra. 2025-ig összesen 71 A320neo, A321neo, A321LR és A330neo típusú gépet szándékozik a vállalat vásárolni.