Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. május 20.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. május 20.

Az európai repülőgépgyártó óriáscég, az Airbus a hét végén ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Guillaume Faury, a vállalat vezérigazgatója ünnepi beszédében kiemelte, hogy a hatvanas évek elején merült fel az a gondolat, hogy Európának meg kellene változtatnia a fennálló amerikai monopóliumot a repülőgépgyártásban, és a egy egyedülálló ipari együttműködésre kérte fel először Franciaországot és Németországot, majd Nagy Britanniát és Spanyolországot. „Így az Airbus igazi európai projekt lett, amelyben az EU tagországok a legmagasabb szinten működnek együtt az ipari fejlesztés és szervezés, a munkavállalói mobilitás és a technológiai innováció területén. Ezért mára az Airbus az európai együttműködés első számú szimbóluma lett.” – mondta a vezérigazgató

Kihasználva az EU egységes piacát az Airbus képes volt egy olyan teljes mértékben integrált ipari együttműködés létrehozatalára, ami a légiszállítás és légvédelem területén Európának világ első helyet biztosít.

Az Airbus sokkal több, mint egy kereskedelmi célú repülőgépeket előállító vállalat, hiszen rendelkezik világűr és védelmi szektorral is, és van helikoptergyártó részlege is. Ezzel nemcsak Európa, hanem a világ vezető repülési és világűr vállalata. Gyárai 180 helyen találhatók, és a világ minden részéről 12.000 beszállító segíti a munkájukat. Összeszerelő üzemeik vannak szerte Ázsiában és Amerikában, a megrendelésük 2000 óta meghatszorozódott.…..

A világon eddig nem tapasztalt sebességű repülést ígér egy Kínában most kikisérletezett anyag, ami a kínai kutatók állítása szerint simán megbirkózik a hiperszonikus repülés közben jelentkező hihetetlenül komoly erőhatásokkal és körülményekkel. A repülési szakértők is érezhetően óvatosak a kérdés megítélését illetően, ugyanis az anyagot Kína a legnagyobb titokban tartja.

Kína erőteljesen kutatja a hiperszonikus repülés lehetőségét. A Xiamen Egyetem kutatói egy hónapja jelentették be, hogy teszteltek egy hiperszonikus repülőgépet, amely 26 kilométeres magasságig hatolt fel, bár az még nem a most nyilvánosságra hozott új anyagból készült. A Kínai Global Times c. lap szerint az anyag képes elviselni a 3000 Celsius-fokos hőséget, mégpedig órákon keresztül. Ha ez igaz, akkor a hiperszonikus repülés nem okoz különösebb gondot. A cikk szerint anyag nem is új, csak eddig titokban tartották. A kutatásban részt vevő Fan Jinglian elárulja ebben a cikkben, hogy az anyagot már 2012-ben megalkották, és mára már gyártható állapotba került. Repülési, űrkutatási – és hadiipari célokra egyaránt jól felhasználható. Szakértők úgy vélik, hogy a volfrámnak ebben szerepe lehet az új anyag kidolgozásában, ugyanis a kínai kutatók magas szilárdságú volfrámmal foglalkoztak, és Fan Jingliannak olyan szabadalma is van, amely volfrámkompozitok gyártására vonatkozik.

A New Scientist c. szaklap által megkérdezett szakértők szerint elméletben lehetséges, hogy olyan volfrámkompozit anyagokat gyártsunk, amelyek képesek elviselni a 3000 Celsius-fokot. A hiperszonikus repülés nemcsak a kínaiakat érdekli. Az amerikai hadsereg részére kutató DARPA nemrég indított egy projektet, amelyben 2200 Celsius-fokot bíró anyagokat szándékoznak kifejleszteni, a saját hiperszonikus programjukban születő repülők részére. A volfrám egyetlen hátránya, hogy nehéz, nehezebb, mint a repülésben használt anyagok.