Üzembe állt a Cargo Community System Hungary új kommunikációs központja

Üzembe állt a Cargo Community System Hungary új kommunikációs központja

Folyamatosan fejlesztjük rendszereinket, beleértve kommunikációs központunkat és csatornáinkat, hogy a magyar légi speditőri közösség (Cargo Community System Hungary) továbbra is a legmagasabb színvonalon tudjon dolgozni és változatlanul a világ élvonalába tartozzon.

Mindent elkövetünk, hogy BUD airport továbbra is 100%-osan IATA e-Freigt és eVám kompatibilis lehessen és az elmúlt évekhez hasonlóan tovább erősödjön vonzereje a fuvarozók szemében, hiszen a zavartalan adatcsere és a forgalom növekedése minden speditőr és handling partnerünk közös érdeke.

Ezen fejlesztéseknek köszönhetően egy fontos mérföldkőhöz érkeztünk, amely most az üzenetkommunikációt gyorsítja sokszorosára. Évekkel ezelőtt elkészült az új kommunikációs központunk amelyet fokozatosan helyeztünk üzembe (először külföld felé, utána egyenként a handlingeknél…).
2019. június 1, szombaton az utolsó lépés is megtörtént, minden speditőrt (CCS eAWB rendszer használót) átállítottunk az új központunkra, miután már több hónapon keresztül néhány speditőrnél sikeresen vizsgázott éles üzemben is.
Egyúttal ünnepélyesen búcsút mondtunk a régi kommunikációs központnak és megköszönve 20 éves munkáját, leállítottuk a régi rendszert 🙂

Bár közvetlenül ez csak a speditőröket érinti, közvetetten Önöknek is segít, hiszen a legkorszerűbb technológiákkal folyik már az adatcsere, sokkal gyorsabb lesz, gyorsabban és könnyebben tudunk információt szolgáltatni és felügyelni és egyedi igényeket kiszolgálni. Nagy előnye, hogy nem igényel leállításos adatkarbantartást sem, folyamatosan archivál.

Egyes légitársaságok kérésére elkészült és nemrégiben élesre kerül minden speditőrnél, a CCS eAWB rendszerben egy új funkció amely már lehetővé teszi a házi rendszerből leküldött FWB és FHL üzenetek változatlan formában és tartalommal továbbítását a légitársaságok felé miközben az Vámhatóság ugyanazt az adatsort kapja meg amit a légitársaságok és handlingek. Ennek köszönhetően már több speditőr elindította az adatcserét házi rendszeréből, így egyszerűsödik a speditőrök munkája és tovább rövidül a légi export időigénye.

Természetesen a fentiek ellenére sem pihenünk, dolgozunk tovább Önökért, Önökkel!

Ezúton szeretném még szorosabb együttműködésre biztatni a légitársaságok képviseleteit és a Budapest Airportot is, kérem osszák meg velünk tapasztalataikat, igényeiket és legyenek aktívabb tagjai a magyarországi légi speditőrök közösségének amely IATA ajánlások alapján immár 25 éve működik sikerrel hazánkban.

Működjünk együtt a légiáru-szállítás hatékonyságának növelésében hiszen ez nem csak a közösség de az egész gazdaság, az egész ország érdeke is!

Csányi István
ügyvezető
CCS Hungary