Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. július 23.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. július 23.

Az Európai unió számos kutatással segíti a repülés-biztonságot és a légiszállítás technikai fejlesztését. E mellett cél a környezetterhelés csökkentése is. Az Egységes Európai Légtér Közös Kutatási Vállalkozása (SESAR) 2007 óta felelős ezekért az EU által finanszírozott kutatásokért, illetve e kutatások koordinációjáért. Első lépésként a légiközlekedés menedzsmentjének megújítását tűzték ki célul, az új légiirányítás sokkal jobban összehangolt, az Eurcontrol segítségével sikerült egységbe szervezni a korábban fregmentált szektort, ideértve a navigációt, a szolgáltatási szektort és az európai repülőtereket is. A további kutatások az EU Horizon 2020 programja keretében folynak, jelenleg a légtér jobb kihasználásának és optimalizálásának lehetősége a fő kutatási cél, és nemcsak Európában, hanem a Föld minden területén. E mellett folynak a technológiai és szolgáltatási fejlesztések is, amelyek a repülést még kényelmesebbé és biztonságosabbá fogják tenni. Ugyancsak foglalkoznak a drónoknak a repülési szektorba való bekapcsolásának lehetőségével is az Európai Bizottság U-sapce kezdeményezése keretében.

………………………………………………………………………………

Közel 6,5 milliárd dollár extra kiadást prognosztizál az első féléves pénzügyi jelentésében a Boeing amerikai repülőgépgyártó a 737 MAX repülési tilalmával kapcsolatban.

A chicagói székhelyű gyártó közleményében azt írta, a kötbérek, büntetések, kártérítések és az engedélyeztetés, valamint az újratervezés becsült költségei elérik a 4,9 milliárd dollárt, de a teljes összeg csak évek múlva derülhet ki.

Mivel a társaság az átadási tilalom miatt kénytelen volt a havi gyártási rátát csökkenteni, emiatt megugrott az előállítás költsége is, ez 1,7 milliárdos plusz kiadást jelent. A már elkészült és Rentonban, valamint Seattle-ben tárolt 737 MAX-ek átadása több negyedéven keresztül is elhúzódhat – jegyezte meg a társaság.

A Boeing számításai szerint a 737 MAX-ok legkorábban a negyedik negyedév elején, októberben állhatnak vissza forgalomba, de a pontos dátum még bizonytalan.

A MAX-okat áprilisban parancsolta földre az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség, majd az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA), miután a típus két példánya is lezuhant: tavaly októberben a Lion Air JT610-es járata a Jáva-tengerbe zuhant, idén áprilisban pedig az Ethiopian Airlines ET302-es járatát teljesítő gép csapódott a földbe nem sokkal a felszállás után. A balesetek az eddigi elemzések szerint összefüggésbe hozhatóak a Boeing hibásan működő átesésvédelmi rendszerével.
A Boeing július 24-én hozza nyilvánosságra első féléves pénzügyi jelentését.……

Sajnálatát fejezte ki vasárnap délután az egyiptomi polgári repülésügyi miniszter amiatt, hogy a British Airways brit légitársaság szombaton hét napra felfüggesztette kairói járatait anélkül, hogy arról előtte egyeztetett volna az egyiptomi hatóságokkal. Junesz al-Maszri közleményében elégedetlenségének adott hangot a British Airways egyoldalú lépése miatt.

A miniszter előzőleg megbeszélést folytatott Geoffrey Adams brit nagykövettel, aki az egyiptomi közlés szerint bocsánatot kért az előzetes tájékoztatás elmaradása miatt. Maszri hangsúlyozta, hogy a járatok felfüggesztésének nincs köze az egyiptomi repülőterek biztonsági helyzetéhez. A kairói brit nagykövetség egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. Vasárnap leszállt Kairóban a Lufthansa Frankfurtból érkező járata, miután a német légitársaság szombaton egy napra biztonsági okokból szintén felfüggesztette járatait az egyiptomi fővárosba. A Lufthansa azt követően jelentette be kairói járatai törlését, hogy a British Airways közölte: hét napra leállítja járatait.