Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. augusztus 16.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. augusztus 16.

A Boeing felfüggesztette  új szélestörzsű repülőgépe, a 777X kisebb, 8-as változatának fejlesztését, a gép forgalomba állásának időpontja bizonytalan – írta az Air Current szaklap alapján a Reuters.

A 777X program jelenleg is kisebb csúszással zajlik, mivel a Boeing sok erőforrását köti le a 737 MAX-ok újratervezése, illetve engedélyeztetése, emellett az újgenerációs 777-esek hajtóművével is műszaki nehézségei adódtak a gyártó General Electricnek. Emiatt a nagyobb, 9-es variáns idénre tervezett első felszállását a Boeing közlése szerint csak 2020 elején tarthatják meg, és várhatóan még abban az évben kereskedelmi forgalomba is állhat, a 8-as variáns pedig két évvel később kerülhet a légitársaságokhoz.

A 350 székes Boeing 777-8-asra kevés megrendelés érkezett, eddig mindössze 45-öt rendelt belőle az Emirates és a Qatar Airways. Emellett a Boeing ezzel a típussal pályázott a Qantas Project Sunrise néven elhíresült kezdeményezésére, amelynek lényege, hogy ultra hosszú, 20-21 órás közvetlen járatokat indítanának Ausztrália és Európa, valamint az Egyesült Államok között.

A Qantas a héten közölte, a Boeing és az Airbus is beadta végleges ajánlatát, döntés még ebben az évben várható arról, hogy melyik típust választják. Sajtóhírek szerint az Airbus a még szintén fejlesztés alatt álló Airbus A350-1000 típus megnövelt hatótávolságú verziójával indult a tenderen.
Kényszerleszállást hajtott végre Moszkva közelében csütörtök hajnalban az Ural Airlines légitársaság  egyik utasszállító repülőgépe, miután mindkét hajtóműve madarakat “szippantott be”.

Az incidens miatt 23 sérültet, köztük öt gyereket kórházba kellett szállítani. Egy 69 éves asszony kivételével, ambuláns kezelés után, mindannyiukat elengedték. A baleset következtében összesen 55 ember, köztük 17 gyerek igényelt orvosi ellátást.

Az U6178-as járat az orosz fővárosból Szimferopolba, a Krím félszigetre tartott, fedélzetén 234 utassal – köztük 41 gyerekkel – és személyzettel, amikor röviddel a felszállás után madárrajba ütközött. Az Airbus 321-es egyik hajtóműve kigyulladt.  A gép kikapcsolt hajtóművekkel és behúzott futóművel landolt egy kukoricaföldön a Moszkvától északkeletre lévő Zsukovszkij Nemzetközi Repülőtér közelében. Az utasok vészcsúszdán hagyták el a fedélzetet.

Szakértők a balesettel kapcsolatban kiemelték a gépet teli üzemanyagtartállyal leszállító pilóták – a 41 éves Damir Juszupov és a 23 éves Georgij Muerzin -, valamint az utasokat mentő személyzet magatartásának szakszerűségét. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hősöknek nevezte a pilótákat, és kilátásba helyezte, hogy állami kitüntetésben részesítik őket.

Az incidens annak ellenére vezető hír maradt az orosz médiában, hogy senki nem halt meg, mert az oroszországi légi közlekedésben az elmúlt években több halálos végű szerencsétlenség következett be. A történtek okainak kivizsgálására vizsgálat indult. Az első feltételezések szerint a baleset oka a Zsukovszkij reptér madárriasztó berendezésének alacsony hatékonysága lehetett.

…………………………………………………………………………………

Másfél hónapja ismert, hogy  túlmelegednek a 2015-ös, 15 hüvelykes Macbook Pro gépek akkumulátorai. Ezt az Apple jelentett be hivatalosan. A túlmelegedés esetenként tűzveszélyes is lehet, ami ugyan ritka szövődménye a problémának, de elvben zárható ki az előfordulása, és emiatt az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Igazgatósága, valamint az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége értesítette a légitársaságokat. Az értesítés hatására az érintett sorozaton belül visszahívják a 2015-ös év szeptembere, illetve a 2017-es esztendő februárja között eladott modelleket. Az Apple által visszahívott Macbook Pro gépekre vonatkozó biztonsági előírásoknak megfelelő eljárást javasolnak. Ez azt jelenti, hogy a terméket csak teljesen kikapcsolt állapotban, vagy sehogy sem lehet felvinni a gépre.

Az efféle visszahívásokkal az szokott lenni a baj, hogy nem jut el az érintettek egy részéhez, vagy bizonyos felhasználók nem vesznek róla tudomást, így nem akarják szervizbe vinni a problémás terméket.

Bizonyos légitársaságok már bejelentették, hogy az érintett Macbook Pro gépeket nem engedik majd fel a repülőre sem a poggyász részeként, sem pedig az utastérbe. Erről egyébként az utasokat tájékoztatják a legtöbb légitársaság weboldalán, illetve végső védvonalként a beszállókapunál. A TUI Group Airlines szóvivője szerint az érintett, de már megjavított Macbook Pro gépek természetesen nem részei a tiltásnak.