Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. augusztus 26.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. augusztus 26.

Fizetésmeghagyásos eljárást kell indítani az adott légitársaság ellen a következő esetekben:

Böröcz Helga közjegyző szerint az utas a légitársasággal szemben kártérítéssel élhet, ha például késik a repülő, törlik a járatot, túlfoglalás történik, vagy ha valaki nem oda kapja a jegyét, ahová foglalt, netán poggyászkár éri.

Mint kifejtette: első lépésben az üzemeltető légitársaságot kell megkeresni. EU-s tagállamokon belül fizetésmeghagyásos eljárást lehet indítani. Erről tájékozódni lehet a Magyar Országos Közjegyzői Kamara honlapján. A szakember szerint a fizetésmeghagyásos eljárás különösen kis értékű követelés esetén eredményes. Mindemellett gyors és rendkívül hatékony eljárás. Ha a légitársaság ellentmond, akkor perre lehet menni – jegyezte meg.

………………………………………………………………………………………..

Sztrájkot jelentettek be a British Airways (BA) brit légitársaság pilótái szeptember 9-10-re és 27-re.

A társaság pilótái a tiltakozó akciót még július 22-én szavazták meg, amit azonban a BA tulajdonosa, az IAG próbált bírósági úton megakadályozni.
A British Airline Pilots’ Association (Balpa) pilótaszövetség tavaly novemberben kezdeményezett béremelést a BA-pilótáknak a munkáltatónál, de azóta sem sikerült megegyezésre jutni. A szövetség nem fogadta el a társaság három év alatt 11,5 százalékos béremelésről szóló ajánlatát, mondván a vállalat eredményei alapján kedvezőbb ajánlatban kellene részesülniük.

2018-ban az IAG adózás előtti eredménye 3 milliárd font volt, csaknem 9,8 százalékkal több, mint az előző évben. A British Airways ebből 1,96 milliárd fonttal vette ki a részét, ami 8,7 százalékos növekedés a 2017-es adatokhoz képest.    A Balpa közölte, hogy januárig további sztrájkot tarthatnak a British Airways pilótái.

Hogyan hat a szervezetre 19 órás non-stop repülés? Ezt vizsgálják a New York és Sydney közötti útvonalon.

A Qantas ausztrál légitársaság negyven személyt választott ki három próbaútra a New Yorkból, illetve Londonból Sydneybe vezető járaton az eddig példátlan,19 órás non-stop repülésre.

A próbautakat októbertől az év végéig tervezik, míg a járatok bevezetését 2022-ben. Eddig a Singapore Airlines Szingapúr és az amerikai Newark repülőtere közötti menetrendszerű járata a leghosszabb leszállás nélküli légi útvonal, 15.300 km-el.

Az ilyen távolságú utakat napjaink könnyebb és kisebb fogyasztású gépei tették lehetővé, de vizsgálják még azok élettani hatásait. A Qantas által felkért szakemberek tanulmányozzák majd a próbautak részvevőinél mind a hosszú repülés fizikai, mind lélektani hatásait. Az utasok okosórákat viselnek majd, amelyek többek között mérik, hogyan hat ki a repülés a szervezet belső “órájára” és milyen gyorsan lehet leküzdeni a “jet-leg”-et, az eltérő időzónák közötti váltás következményeit.

A próbautakon a keringést segítő tornagyakorlatokat végeznek majd és lesz meditáció is. Az étrendet, a kabin világítását úgy alakítják, hogy könnyebb legyen az alkalmazkodás az időzónákhoz. Gondosan monitorozzák majd EKG-műszerekkel a pilóták szervezetének működését, különösen éberségüket.

A próbautakon Boeing 787-9 típusú, 300 utast befogadó gépeket használnak majd.