A legnagyobb és legérdekesebb repülőterek – Negyedik rész

A legnagyobb és legérdekesebb repülőterek – Negyedik rész

Baucool_consuliting

  • Fort Worth nemzetközi repülőtér (DFW) – Dallas, USA

A Dallas / Fort Worth nemzetközi repülőtér olyan nagy, hogy rendelkezik saját irányítószámmal és sürgősségi szolgáltatásokkal. Mint korábban mondtuk, a postai szolgáltatás szerint technikailag saját városnak tekintik.
A repülőtér több mint 27 négyzet mérföldnyire fekszik, és kiszolgálja a Dallas és a Fort Worth metroplexet.
Ez a világ negyedik legforgalmasabb repülőtere (repülőgép-mozgások alapján). Ezenkívül 260 úticélt is kiszolgál. A legforgalmasabb belföldi út a Los Angeles-i LAX-be, a kaliforniai Los Angeles-be, és legforgalmasabb nemzetközi útjuk az Egyesült Királyság London Heathrow repülőterére irányul.
Texas állam második és a világ negyedik legforgalmasabb repülőterén, a Dallas/Fort Worth nemzetközi repülőtéren (DFW) 2014-ben több mint 63,5 millió utas fordult meg. A közeli székhelyű American Airlines bázisállomása, illetve a Spirit Airlines és a Sun Country Airlines légitársaságok kiemelt állomása. Összesen több mint 25 légitársaság üzemeltet járatokat a DFW reptér és 200-nál is több egyesült államokbeli, mexikói, kanadai, közép-amerikai, karib-térségi, dél-amerikai, európai, közel-keleti és ázsiai célállomás között.
A DFW hét leszállópályával és öt utasterminállal rendelkezik, amelyekben összesen 165 kapu található. Az utasok kényelmét és szórakozását egy repülőtéri szálloda, művészeti kiállítások, éttermek, üzletek, bankautomaták, gyermekjátszóházak, elektromos feltöltőállomások, ingyenes wi-fi, cipőfényező standok, fürdők, zuhanyzók és egy USO-központ szolgálja. (Amerikai katonai szolgálat tagjainak kapcsolattartásáért felelős szervezet, a világ több pontján van jelen).

Fort Worth nemzetközi repülőtér

Forrás: Készítette: Todd MacDonald – https://www.flickr.com/photos/todd_macdonald/1816359796/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8255110