A Polgári Légiközlekedési Szervezet megkezdte tanácskozását Montreálban

A Polgári Légiközlekedési Szervezet megkezdte tanácskozását Montreálban

Az ENSZ 191 tagországa igyekszik a huszonnegyedik órában megegyezésre jutni a légi közlekedés által kibocsájtott széndioxid csökkentés mértékéről a Polgári Légiközlekedési Szervezet (PLSZ) Montreálban ma kezdődött tanácskozásán.
A PLSZ tagországai azzal számolnak, hogy az utaslétszám 2035-ig évenként megkétszereződik, és meglepő módon eléri majd a 6,5 milliárdot.
A tanácskozáson résztvevő tagországoknak immár a 2020 utáni széndioxid-kibocsájtás csökkentésének mértékéről kell megegyezésre jutni. A légi közlekedés jelenleg a Föld lakosai által kibocsájtott káros gázok 2%-áért felelős és ezzel a mértékkel nem szerepel az ENSZ globális felmelegedést lelassító, közvetlen intézkedésre szoruló területe között. A PLSZ tagjai ezért most egy olyan mechanizmus kidolgozásán fáradoznak, amely 2021-ben lépne életbe, a most előirányzott 2027 helyett.
A majdani döntést a Földkerekség valamennyi országára szeretnék kiterjeszteni, amihez az Egyesült Államok és a G7-ek segítségét kérik. Japán volt az utolsó G7 ország, amely ígéretet tett arra, hogy bekapcsolódik a tárgyalásokba.
Az Európai Unió Violeta Bulc, közlekedésért felelős biztossal képviselteti magát a tanácskozáson. Bulc a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy az Európai Únió abban érdekelt, hogy az ENSZ szavatolja, olyan mechanizmus szülessék, amely kizárja a csalás lehetőségét. Az EU ugyanis félti a jól jövedelmező saját uniós kibocsájtás-kereskedelmét a megállapodástól.
Az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottsága rendkívül elégedetlen a Montreálban tárgyalt anyaggal kapcsolatosan, mert szerintük az anyag semmiben nem egyezik meg azzal a 2008-ban elfogadott EU direktívával, amely az Európai Unióban érvényben van mind a belföldi mind az Európát érintő nemzetközi járatok esetében.
Még soha nem fordult elő, hogy az EU megvétózott volna egy nemzetközi szerződést, ezért az EP azt szeretné, hogy az eredmény érdekében, sokkal ambiciózusabb, az uniós direktívával megegyező anyag kerüljön a tárgyalóasztalra.