A világ legfurcsább repülőterei Parói repülőtér, Bhutan

A világ legfurcsább repülőterei Parói repülőtér, Bhutan

 

Baucool_consuliting

 

A világ legfurcsább repülőterei 

  • 2. Parói repülőtér, Bhután – A világ legveszélyesebb reptere

Ez az extrém repülőtér 2200 méter magasságban fekszik egy mély völgyben. Ezt a völgyet 5500 méteres hegycsúcsok veszik körbe. Emiatt sok és erős szél fúj. Ilyen körülmények között kell landolnia az ide érkező pilótáknak. Igazi kihívás. A világon csak nagyon kevés pilóta rendelkezik a leszálláshoz kapcsolódó engedéllyel, nem véletlenül. Leszálláskor a gépek a hegyoldalaktól és a reptér körüli házaktól is csak pár száz méterre halad el, egy keskeny, mindössze 2 km pályát kell pontosan eltalálni. Csak nappal és jó látási viszonyokban engedik a repülőteret használni, nem véletlenül. A normál leszálláshoz való navigációs eszközök elavultak, az extrém terep miatt nem nagyon lehet cserélni, így teljes manuális irányítással tudnak landolni. 

A reptér amúgy egyetlen kifutópályából, egy utas- és egy cargoterminálból, valamint két hangárból áll.

pastedGraphic.png

Forrás: nlc

A pilóták mindössze 500 méterrel a landolás előtt pillantják meg a leszállópályát, miután egy hosszú völgyben végigrepülve elérik és megkerülik a reptér előtt magasodó hegygerincet. Így gyakorlatilag látatlanban kell belőniük az ideális repülési magasságot (30 métert), mielőtt a célegyenesben ráfordulnak a pályára.

A repülőtér Bhután egyetlen repülőtere volt 2011-ig, mely Paro város közelében helyezkedik el. Mára már négy reptér található Bhutánban. 

Egy ideig csak a nemzeti légitársaság használta, mára már több légitársaság működtet járatokat. 

1981 közepén az indiai kormány bizottságot hozott létre, hogy tanulmányozza a könnyű repülőgépekre vonatkozó saját követelményeit . E tanulmány alapján a butáni kormány 1983 januárjában megrendelt egy Dornier 228-200 -as kiszállítást, opcióként egy második repülőgépet is szállítottak 1983 végén. Az első 18 férőhelyes Dornier 228-200 1983. január 14-én landolt a parói repülőtéren. A leszállás pontos idejét, a fedélzeten lévő utasok számát, sőt a parkolási irányt is, Paro Dzong lámája határozta meg .

Az első menetrend szerinti járat 1983. február 11-én indult Paroból. A 101-es járat indult Kolkata felé, majd másnap a 102-es járatként érkezett vissza.