A világ legszörnyűbb repülőterei – Firenze – Peretola

Baucool_consuliting

A CNNGO.com olvasói szerint a világ legszörnyűbb repülőtereinek egyike a firenzei Peretola, például már-már elképesztően kiábrándító tud lenni. Hiányos információval, egyetlen kávézójával, egyetlen éttermével, ahol már délben elfogynak a tészta- és pizzafélék és egyféle fonnyadt szendvicsből lehet választani. 

“Bosszantó még, hogy a check-in pultok előtt egy darab széksort voltak képesek elhelyezni, ami ritka rosszul tud érinteni, amikor órákat kell várni rá, hogy hajlandóak legyenek kiírni, mégis hol tudunk bejelentkezni. Ezt tetézi a reptér ésszerűtlen elrendezése: becsekkolás után lépcsőt kell mászni a biztonsági ellenőrzéshez, ahonnan egy hosszú, szűk folyosón juthatunk az étteremhez, ahonnan mozgólépcsőzni kell vissza le a beszállókapukhoz.”

Ami azt illeti, Peretola a második legforgalmasabb repülőtér, Pisa után. 

Az első firenzei légtér a Campo di Marte térségben jött létre 1910-ben, amikor a katonai hatóságok megengedték, hogy a mezőt “légi navigációs kísérletekhez” használják. A Campo di Marte tehát Firenze első repülőtere lett, és az 1920-as években is így maradt. A mezőt azonban hamarosan házak vették körül, és nem volt megfelelő az új repülőgépekhez, amelyek akkor felváltották az első vászonnal borított vízi járművet. 1928-ban a síkság helyét választották.  A 1930-as évek elején nyílt meg ott a peretolai repülőtér.

A második világháborúban Peretola-t mind az olasz királyi légierő, mind a Luftwaffe, 1944-től pedig a szövetséges légierők használták. Aztán később, az 1940-es években üdvözölte első utasszállításait, amelyeket az Aerea Teseo üzemeltetett.

Az 1980-as évek elején a repülőtér létesítményeinek korszerűsítését tervezték. 1986 szeptemberében a rendszeres járatok újraindultak. Azóta a repülőgépek és az utasok száma folyamatosan nőtt.