A világ legszörnyűbb repülőterei – Kijev – Nemzetközi Repülőtér Zhuliany

 

Baucool_consuliting

 

A CNNGO.com olvasói szerint a világ legszörnyűbb repülőtereit bemutató sorozatunk másik elképesztő repülőtere a kijevi reptér. Egy olvasó az alábbiakat küldte:  

“Pár éve, mikor ott jártunk, nem fűtötték, cserébe viszont dohányozni bárhol lehetett benne. Ez azt eredményezte, hogy az ember egyrészt megfagyott, míg januárban a bangkoki csatlakozásra várt – ami simán késett 4-6 órát -, másrészt megfulladt a füstben. Bónuszként a duty free-ben literes tömény szeszeket lehetett venni nagyon olcsón, és az ukránok mind éltek is ezzel a lehetőséggel, amit aztán a repülőn kinyitottak és javarészt meg is ittak. A járaton, amihez szerencsénk volt, két tökrészeg utas verekedett majdnem össze, egy ismerős pedig azt mesélte, hogy az ő gépén a stewardessek tettek ártalmatlanná egy utast.”

A repülőtér 1923 óta katonai repülőtérként ismert, amelyet az “Ukrpovitroshlyakh” (“Ukrán Légikommunikációs Társaság”) közösen használt, amelyet 1934-ben teljesen integráltak az Aeroflotba, mint utóbbi regionális igazgatását. A repülőtéri terminált csak 1949-ben a második világháboró után építették. Az 1960-as évekig Zsuliany volt az egyetlen utasrepülőtér, amely Kijevet szolgálta ki.

Miután Ukrajna 1991-ben függetlenné vált, a “kijevi” repülőtér nemzetközi járatokat kezdett fogadni a közeli országokból. Először a volt szovjet “belföldi” desztinációkból, a 2000-es évek óta, amikor Ukrajna polgári repülése fellendült. 2011-ben pedig már a Wizz Air ide helyezte át minden tevékenységét Ukrajnában. 

2012-ben a repülőtérnek jelentős késések és lemondások nélkül sikerült túlélnie az  európai hideghullámot. (A 2012 eleji európai hideghullám halálos volt, amely 2012. január 27-én kezdődött, és havazást és fagyos hőmérsékletet hozott az európai kontinens nagy részébe. Ukrajnát különösen a hideg időjárás kezdte érinteni, január végén a hőmérséklet −30 ° C alá esett)

2013 első felében a repülőtér utasforgalma az év eleje óta 2,7-szeresére nőtt (évi 816 757 utasra), beleértve a belföldi forgalom 4,2-szeresét.

A média és az ipar szakértői szerint a Zhuliany repülőtér egykor hátrányos helyzetű repülőtér gyorsan az ország vezető Boryspil repülőterének jelentős és hatékonyabb versenytársává nőtte ki magát.

pastedGraphic.png