A világ legszörnyűbb repülőterei – Máltai Nemzetközi Repülőtér

Baucool_consuliting

A CNNGO.com olvasói szerint a világ legszörnyűbb  repülőterei közül az egyik a Máltai nemzeközi repülőtér. 

„az egész hely iszonyú kicsi, a tájékoztatás szegényes, mindenki fel-alá rohangál és kiabál. Mondhatni egy nagy káosz az egész “– nyilatkozta egy olvasó.

A nagy sziget közepén épült a második világháború előtt, brit katonai repülőtérként. A polgári utasforgalmat 1958 óta bonyolítják innen. Többször bővítették, ma az utas- és teherforgalom mellett a máltai haderő egységeinek is otthont ad.

1978 óta itt rendezik évente az Air Rally of Malta légibemutatót. 

A brit légierő, 1936 -ban határozta el egy repülőtér építését a már meglévő mellett. Helyszínül Luqa községet választották. A község komoly fejlődésnek indult a repülőtér építése alatt (1937-1940). A többi repülőtér háborús sérülései miatt ez lett Málta nemzetközi polgári repülőtere, első utasterminálját 1958-ban adták át a forgalomnak.  Majd elkészült az új kifutópálya, merőlegesen a régire.

1992-ben adták át az új épületeket, ezzel a régi repülőtér 35 év után bezárt. Ma itt van az állami  Air Malta légitársaság székhelye. A többször meghosszabbított kifutópálya mára a tanács egész területét átszeli. 2010- ben a luqai repülőteret választották az Év repülőterének Európában, és negyedik helyezett lett az 5 millió fő alatti forgalmat lebonyolító repülőterek között világszerte

A repülőtér ma két kifutópályával, taxiutakkal és kilenc repülőgép-parkolóval üzemel. Ezek közül a 7-es a máltai hadsereg használatában van, a 9-es az utasterminál előtti 14-18 férőhelyes parkoló. A többi nagyobbrészt használaton kívül van. Az utasterminál előtt 50 000 m²-es közúti parkoló van. Az utasterminálban két külön szinten van az indulási és érkezési csarnok. Az éttermek, üzletek mellett van egy külön VIP-épület államfők számára. A régi utasterminál ma a teherforgalmi központ.

pastedGraphic.png