A világ legszörnyűbb repülőterei – Roissy-Charles de Gaulle

Baucool_consuliting

Párizsban pocsék a kávé és koszos a vécé, a firenzei reptéren csak szendvicset adnak, Ferihegyen pedig akár órákat is várhatunk. Egy amerikai felmérés szerint a legrosszabb légikikötő a párizsiaké, ezt követi Los Angeles és London. Szerintünk Máltán vagy Kijevben sem jobb a helyzet.

A CNNGO.com olvasói szerint a világ legutálatosabb repülőtere a párizsi Roissy-Charles de Gaulle. 

A legrosszabbnak kikiáltott légikikötőben évente 60 millióan fordulnak meg – ezek szerint állati elégedetlenül. Az utasok többsége a goromba kiszolgáló személyzet, a koszos mosdók, az információhiány, a közepes színvonalú éttermek és kávézók miatt panaszkodott a leginkább.

Órákon át rossz sorban várakozni, tűrni a személyzet undokságait, depresszióba esni a kopottas belső terektől, és az összes pénzünket parkolásra költeni mindennapos dolognak számít itt a felmérés szerint. 2010-ben egyébként a francia fogyasztóvédőknek is szemet szúrt a Roissy, meg is választották az utasok igényeit legkevésbé kielégítő európai repülőtérnek.

Pedig ez a repülőtér a világ egyik legjelentősebb légi kikötője és Franciaország legfontosabb repülőtere. Névadója Charles de Gaulle (1890-1970), a szabad francia haderők vezetője és az Ötödik Köztársaság megalapítőja volt. 

2006-ban a repülőtér 541 ezer le- és felszállással a pégmozgások tekintetében első helyen állt Európában, utasforgalmát tekintve pedig a második legjelentősebb volt. 

2019-ben a repülőtér már 76 millió utasforgalmat bonyolított le. 2017-től közvetlen járatokat kínál a legtöbb országba, és a a legtöbb légitársaságnak ad otthont a világon. 

Területét tekintve 32,38 négyzetkilométer. 3 megyére és 6 községre terjed ki a területe, beleértve a terminálokat és a kifutópályákat is. 

1966-bn kezdődött meg az első jelentősebb kivitelezési és tervezési szakasza, ami 1974-ben nyílt meg hivatalosan. Az 1. terminált egy 10 emelet magas kör alakú épület, amit avantgárd stílusban építettek, hét műholdas épület veszik körül. Paul Andreu tervezte és egy polip képére építették. 

pastedGraphic.png

  1. terminal légi felvétele

2004. május 23-án, nem sokkal a 2E terminal felavatása után annak egy része összeomlott, az E50 kapu közelében és négy ember életét vesztette. A halottak közül 2 kínai állampolgár volt, az egyik cseh, a másik libanoni. 

2005 februárjában közzétették az adminisztratív vizsgálat eredményeit. A szakértők rámutattak, hogy nem volt egyetlen hiba, hanem számos oka volt az összeomlásnak egy olyan kialakításban, amely kevés biztonsági mozgástérrel rendelkezik. A vizsgálat megállapította, hogy a beton boltozatos tető nem volt elég rugalmas, fémes oszlopok átszúrták, és néhány nyílás meggyengítette a szerkezetet. A vizsgálathoz közeli források azt is elárulták, hogy az egész építési lánc a lehető legközelebb működött a költségek korlátozása érdekében. Paul Andreu elítélte az építőipari vállalatokat, hogy nem megfelelően készítették elő betont.