airLED

A nemzetközi gyakorlatban a repülőterek fejlesztése az 1990-es évektől nem pusztán a légikikötőkre korlátozódik, hanem magába foglalja a repülőterek térségét is. A reptér-város (Airport City) koncepció – amely az Egyesült Államokban jelent meg először – lényege, hogy a reptér nem csak egy közlekedési megálló, hanem olyan hely, amely komplex igényeket képes kielégíteni, hiszen egyre több olyan szolgáltatás jelenik itt meg, amelyek leginkább a városokra jellemzők.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Magyarország és a Kárpát-medence legforgalmasabb repülőtere. Hazai dominanciája egyértelmű és a benne rejlő potenciált világosan jelzi, hogy a gazdasági válság és a nemzeti légitársaság felszámolása ellenére meg tudta őrizni pozícióját az utasforgalom és a teherforgalom területén. Mindezek figyelembe vételével azonban az is kimondható, hogy egy tízmilliós utaslétszámú reptér jóval nagyobb lehetőségekkel is rendelkezhet.

A budapesti repülőtér közvetlen gazdasági hatásterülete elsősorban Budapest XVIII. kerületére és Vecsés városára terjed ki, ugyanakkor a főváros X., XVII. és XIX. kerülete, illetve Ecser, Gyál és Üllő települések is a reptéri hatásterület részei. Ezeken a településeken az elmúlt időszakban több jelentős fejlesztés is megvalósult, amelyek a reptér közelségének köszönhetők, ugyanakkor számos konkrét fejlesztés leállt, elakadt, illetve maradt a tervezőasztalon. A külföldön már sikeres példák nyomán Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata kezdeményezése nyomán került sor 2012-2014 között három közép-európai régió részvételével az airLED programra, amelyet az Európai Unió is támogatott. Az 1,65 millió euró összköltségvetésű projekt elsősorban a stratégiai keretetek nyújtott a továbblépéshez. Többek között kidolgozásra került a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér térségének részletes fejlesztési koncepciója, egy integrált térségfejlesztési terv, amelynek eredményei beépültek a helyi, regionális és nemzeti fejlesztési tervekbe.

A sikeres fejlesztés egyik legfontosabb feltétele, hogy a térségfejlesztés és a helyi gazdaságfejlesztés összehangoltan történjen és ennek megfelelő intézményrendszer alakuljon ki. A tervek között szerepl egy egy térségi ingatlanpiaci kínálati csomag, valamint a kapcsoló marketingeszközök, s nem utolsó sorban komplex környezetgazdálkodási program kidolgozása. A stratégia szerint a fejlesztés másik kulcseleme a közlekedés. A zárótanulmányban többek között a repülőtérre vezető út, a Budapest-Cegléd vasútvonal rekonstrukciója, a kapcsolódó vasúti területek rendezése, valamint korszerű, zárt pályás közösségi közlekedés kiépítése szerepel. A javaslat szerint a repülőtér-város kapcsolatot szintén hatékonyan javítaná a repülőteret kiszolgáló 200E autóbusz nyomvonalának meghosszabbítása a népligeti nemzetközi autóbusz-pályaudvarig.

A közös munkában négy közép-európai régió, Budapest XVIII. kerülete és Vecsés térsége, a lengyel Mazovia Tartomány, a szlovén Gorenjska Régió és az olasz Emilia-Romagna Tartomány vett részt, a vezető partner pedig Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata volt.

http://airled.eu/