Budapest Airport- Hírek

Budapest Airport- Hírek

 

Baucool_consuliting

A Ferihegyi reptérre érkezők vagy innen induló utasok pár éve folyamatos építkezésekkel, fejlesztésekkel találkozhatnak. Pár év alatt 225 milliárd értékű fejlesztés valósul majd meg, részben az utasforgalmi, részben pedig a biztonsági területeken.

2020 januárban adták át az új diszkont járatokat kiszolgáló utasmólót, mely több ezer nm-el növelte meg a 2A terminál kapacitását, melynek építését még 2019. júliusában kezdték meg. A beruházást rekord idő alatt jött létre, egészen pontosan 339 nap alatt és a Budapest Airport teljes egészében saját forrásból finanszírozta.

Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója elmondta:

„Az 1. móló átadásán januárban azt mondtuk: új év, új fejezet kezdődik a budapesti repülőtér életében. Az elmúlt fél év minden szempontból bebizonyította, hogy ez így igaz. A világjárvány miatt korábban sosem látott kihívásokkal kell megküzdenie iparágunknak, ami sokunk életét és terveit felülírja. Egy dolog azonban nem változott: szilárd meggyőződésünk, hogy Budapest és Magyarország vonzereje légiközlekedési úti célként továbbra is töretlenül nőni fog.”

A következő években pedig a további fejlesztések várhatóak, adta hírül az airportal.hu. Megépül a hármas terminal, bővítik a SkyCourt mellett található épületet, hatszintes parkolóház épül, fejlesztik és bővítik a rakodóvágányok infrastruktúráját és egy 20.000 nm-es logisztikai csarnokot is terveznek. Készül egy új utasbiztonsági ellenőrző sor is a 2A és a 2B terminálon és meghosszabbítják a röntgensorokat is, hogy egyszerre több utast tudjanak kiszolgálni.

Új önkiszolgáló chek-in és poggyászcímke-kiadó automatákat üzemeltek be, hogy egyszerűsítsék az utasok és csomagjaik felvételét, így az utas maga „csekkolhat be”, nyomtathatja ki a bőröndjei cimkéjét és adhatja fel azt.

Az építkezések egy része már zajlik, néhány márciusban-áprilisban kezdődik. Végrehajtják a korábban bejelentett mosdófejlesztést is, a nyári szezonra háromszor annyi mosdó áll majd rendelkezésre.