Európa repülőterei

Európa repülőterei

Baucool_consuliting

 

A repülőterek tele vannak izgalommal, várakozásokkal, rohanással és nagyon sok más vegyes érzelemmel. Minden ilyen és hasonló érzéssel teli utazónak végtelen órákat kell töltenie a repülőtereken, várva, hogy elérjék álmai uticélját. Az európai nagy nemzetközi repülőterek sokféle élményt kínálnak azok számára, akik megállnak az átszállás miatt – némelyik kíálóan alkalmas gyors megpihenésre, mások a legcsodálatosabb bevásárló árkádokkal rendelkeznek, míg mások rendkívül kényelmesek a járatváltáshoz.
Az európai nemzetközi repülőtereket is ma már a legmodernebb felszereltséggel látják el, kényelmet és hangulatot kínálnak, a bevásárlástól a relaxáláson át az üzleti utazások lebonyolításáig.

Összesen 347 repülőtér működik európában, melyek jól kapcsolódnak a világ többi országához, így könnyen eljuthatunk a földkerekség bármely részébe.

Európa 3 legforgalmasabb repülőtere a Heathrow (London), a Charles de Gaulle és az amszterdami Schipol repülőtér.

Nagyon érdekes, hogy utasszám tekintetében a legnagyobb repülőtérnek az Adolfo Suarez Madrid-Bajaras repülőtér számít, Spanyolországban.
Melyek a legnagyobb repülőterek Európában?

1. Charles de Gaulle repülőtér (Franciaország)
2. Adolfo Suárez Madrid (Spanyolország)
3. Leonardo da Vinci Nemzetközi Repülőtér (Olaszország)
4. Amszterdami repülőtér Schiphol (Hollandia)
5. Frankfurti repülőtér (Németország)

Európa legnagyobb repülőtere a Charles de Gaulle repülőtér, város a város mellett. 27 km-re fekszik Párizs belvárosától, Roissy-ban. Összesen 3 terminálja van, ebből az egyik szolgálja ki az Air France légitársaság járatait.

Hatalmas utasforgalmat bonyolít, naponta 1 000 felszállást és leszállást, 100 000 csomagot és évente 40 millió utast fogad. A járatok 114 országba és 320 különböző repülőtérre indulnak.

Nevét Charles de Gaulle-ról kapta, aki az 5. Francia Köztársaság alapítója, a francia haderők parancsnoka volt. de Gaulle 1970-ben halt meg és mivel a repülőteret 4 évvel később nyitották meg, kézenfekvő volt, hogy az ő nevét kapja meg.

A repülőterek közelében sokszor vannak szállodák, de a repülőtér épületén belül ez még újdonságnak számít. A világon a Charles de Gaulle repülőtér a negyedik, ahol a terminálon belül van lehetőség megszállniuk az utasoknak. A Yotel rendszerében akár néhány órára is van lehetőség kivenni egy szobát. Ezek nem túl nagyok, de annál funkcionálisabbak: a kanapé ággyá alakítható, minden szoba nemzetközi konnektorokkal, tévével, fürdőszobával van felszerelve. Tökéletes egy 8 órás amerikai út előtti felfrissülésre.

Európa repülőterei

Forrás: eelway