Mit hoz a jövő? – Repülővel a karantén után

Mit hoz a jövő? – Repülővel a karantén után

 

Baucool_consuliting

Több millió utazó volt 2019-ben a világon, akik üzleti, vagy pihenés céllal keltek útra. Szinte természetessé vált az emberiség számára a repülővel való utazás. A XXI. századra ehhez a repülőterek is igazodtak, kiszolgálva minden modern technológiával az utazóközönséget. 2020-ban nagyot fordult a világ. Egy vírus megváltoztatott mindent, felülírta az elképzeléseket. A koronavírus kitörése és annak gyors elterjedése világszerte példátlan hatással volt az utazásokra. Bezártak az országhatárok, repülőjáratokat töröltek, a COVID-19 átírta a turizmust.

Bár némely légitársaságok továbbra is repülnek, ideértve a maszkokat, orvosi eszközöket szállító, vagy épp a külhonban rekedt állampolgárok mentését, sok légifuvarozó egyelőre csak szünetel, vár.

Az utazók arra készülnek, hogy visszamondják az utakat vagy átszervezzék a jövőbeli terveiket.

Röviden: az utazási ipar, a turisztika soha nem volt ilyen pánikkal, változásokkal és zavarokkal teli időszakban még.
A járvány után vajon meg fog változni az utazási szokásunk? Mit mondanak a szakértők?

John Grant, a brit légiközlekedési adat- és elemző cég, az OAG vezető elemzője szerint: „Ez kevesebb választást jelenthet az utasok számára, mivel a légitársaságok száma csökken, és az üzemeltetett gépek száma is csökken. Néhány városi útvonalat, járatot, amelyeket alacsony járatszámmal üzemeltettek – mondjuk kevesebb, mint hetente – valószínűleg bezárják. “Arra számít, hogy az utasok a közvetlen útvonalakat is választják annak elkerülése érdekében, hogy kevesebb átszállással oldják meg az utazásaikat.
Ameddig a járványügyi szakértők továbbra is javasolják a társadalmi távolságot, addig a légitársaságok továbbra is blokkolják a középső üléseket, korlátozzák a prémium kabinokban tartózkodók számát. A légiutas-kísérők maszkot és kesztyűt viselnek és korlátozzák a fedélzeti szolgáltatásokat.

Jelen pillanatban utazási szokásainkat felülírják a gyorsan változó utazási tilalmak és korlátozások, a kötelező karanténok és az Állami Egészségügyi figyelmeztetések is. Az emberek valószínűleg az otthonuk közelében szeretnének maradni, ezért aki nyaralást tervez, az elsősorban belföldön képzeli el a pihenését. Készült egy kutatás is, nagy utazási társaságoktól, amely szerint 74 %-a az utazóknak saját országán belül mozog.

A légitársaságoknak a járvány súlyos gazdasági károkat okozott. Ezért jelentős beruházásokat nem terveznek, az alapvető dolgokra összpontosítanak. Bármit megtesznek, amely hozzájárul a bevételek megszerzéséhez vagy a versenyképesség fennmaradásához.

Alex Wilcox, a egy  magánrepülő cég, a JSX vezérigazgatója szerint: “Azt hiszem belépünk egy 2 éves időszakba, ahol lesznek olyan utazók, akik ezt a helyzetet nem akarják elfogadni és keresik a megoldást. A lehetőségét annak, hogy lehet tömegek nélkül, gondtalanul utazni. A magánrepülési vállalkozásunk drámai módon megnövekedett, mind a mágán, mind az üzleti ügyfelek érdeklődnek a magánrepülési charter iránt. “

Ezek alapján elbúcsúzhatunk az olcsó repüléstől? Mi lesz a fapados légitársaságokkal, ha marad a szigorítás és a távolságtartás? A járvány kitörése óta már 100 ezer milliard forint kárt szenvedhettek a légitársaságok, mivel a nemzetközi légiforgalom gyakorlatilag leállt. Az újraindulás lassú lesz.

2020 a légiforgalom fekete éve lesz, iparági szinten 314 milliárd dolláros (azaz 102 ezer milliárd forintos) veszteséget jósol az IATA, mely szerint kormányzati segítség nélkül aligha élheti ezt túl a légitársaságok többsége.