Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. október 18.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. október 18.

A biometrikus azonosítástól remélik a légiközlekedési szakértők, hogy jelentősen növeli a légikikötők hatékonyságát, és ezzel fel tudják venni a versenyt az utasforgalom növekedésével, hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) varsói, Global Airport and Passenger Symposium nevű, az utasélmény fejlesztésére fókuszáló konferenciáján.

Nick Careen, az IATA utas- és áruforgalomért felelős vezetője előadásában azt hangsúlyozta, hogy a szervezet a következő 10-15 évre jelentős, évi 4 százalék körüli átlagos forgalomnövekedést prognosztizál, ekkora mértékben viszont nem lehet fejleszteni a repülőtereket, mert azok építése a túlszabályozottság miatt is nehézkes és lassú.

A folyamatosan bővülő utasforgalmat csak akkor tudják kezelni, ha javítják a légikikötők hatékonyságát és optimalizálják a folyamatokat, ez pedig az utasélmény növelését is magával hozza majd, mondta Nick Careen, hozzátéve, hogy a technológia már rendelkezésre áll, csak használni kell.

Michael Hardin, az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének igazgatója az általuk használt rendszer tapasztalatairól beszámolva elmondta, ők olyan biometrikus azonosítást használnak, amely nem ujjlenyomat, hanem arc alapján azonosítja az utast, akiről a járatra jelentkezéskor felvételt készítenek, ehhez hozzárendelik az útlevelét, beszállókártyáját és egy személyes kódot, így egyetlen ellenőrző ponton sem kell dokumentumokat felmutatnia a repülőgépbe való beszállásig. A tapasztalatok szerint ez a rendszer sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint a hagyományos útlevél-ellenőrzés, az eddig 1 percig tartó folyamat az arcalapú azonosítással 10 másodperc alá csökkenthető, a megbízhatósága pedig 98 százalék felett van.

Michael Hardin hangoztatta, hogy a határőrség semmilyen más adattal nem köti össze a rendszerből származó információkat, a fényképet és adatokat 12 órával a felvétel készítése után törlik és nem nyomkövetésre, hanem azonosításra használják.

………………………………………………………………………………….

A légi közlekedésben az utasok szerint a csomagkezelési folyamatokat kell a leginkább fejleszteni, de az országba beléptetés és az utasbiztonsági ellenőrzés minősége is kifogásolható – derül ki a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) friss utaselégedettségi felméréséből.

Pierre Charbonneau, az IATA utasélményért felelős vezetője a szervezet varsói, Global Airport and Passenger Symposium elnevezésű, háromnapos szakmai konferenciáján számolt be a 2019-es kutatás eredményeiről. A mintegy 11 ezer utas körében végzett felmérés adatai szerint a megkérdezettek 75 százaléka inkább elégedett volt a szolgáltatás színvonalával, és a repülőjegy foglalásának folyamatát leszámítva minden területen javult a repülőterek, légitársaságok teljesítménye az utasok szerint.

A szakember hangsúlyozta, hogy a legfőbb probléma továbbra is az utasbiztonsági ellenőrzéssel, a határellenőrzéssel és beléptetéssel, valamint a csomagkezeléssel van, az utasok ezeket az elemeket értékelték a legrosszabbra.

A felmérésből kiderült, hogy az utasok között egyre népszerűbbek az okos eszközök, 51 százalék már online végzi el az utasfelvételt (tavaly arányuk 47 százalék volt), és 50 százalék  SMS helyett a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül szeretne információhoz jutni.

Kis mértékben, 1 százalékponttal nőtt tavalyhoz képest a biometrikus adatok támogatottsága, a megkérdezettek 46 százaléka szeretné, ha személyi igazolványát, útlevelét és beszállókártyáját biometrikus adattal helyettesíthetné. Pierre Charbonneau szerint elsősorban biztonsági és a magánélet védelmével kapcsolatos fenntartások miatt alacsony a technológia támogatottsága.