Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. október 21.

Repüléssel kapcsolatos hírek 2019. október 21.

A LOT sűríti Budapestet érintő transzatlanti járatait. A LOT Polish Airlines Budapest és New York között jövő májustól, a jelenlegi heti négy helyett hét járat közlekedik majd a két város között; a chicagói összeköttetés azonban megszűnik.

Michal Czernicki, a légitársaság szóvivőjének tájékoztatása szerint a LOT Boeing 787 Dreamlinerei vasárnap kivételével minden nap közlekednek, szombaton két járat is indul majd a két város között. A várakozások szerint ezzel nemcsak a turisztikai, hanem az üzleti célú utazás is fellendülhet a nagyobb kínálat miatt. Ezzel párhuzamosan a téli menetrendi időszakra felfüggesztett chicagói járatok nem indulnak újra a jövő nyári időszakban. Ennek oka a közlés szerint az utasforgalom szezonalitása.

A LOT tavaly májusban indította el az első tengerentúli járatokat Budapestről, New Yorkba és Chicagóba. A lengyel légitársaság a jövő nyári menetrendben májustól Prágába, Stuttgartba, Bukarestbe, Szófiába, Belgrádba és Brüsszelbe is indít új járatokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

Tájékoztatásuk szerint jelenleg 80 magyar légiutaskísérő és közel egy tucat pilóta dolgozik náluk, de a felvétel folyamatos.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója július végén, az új európai járatok bejelentésekor már jelezte, hogy növelhetik a New York-i járatok számát. Budapest és Chicago között a LOT járatának megszüntetése után is marad a közvetlen kapcsolat, az American Airlines hetente négyszer üzemeltet majd járatokat a két város között.

……………………………………………………………………………………..

Sikeresen landolt az ausztrál Qantas légitársaság New Yorkból Sydneybe tartó tesztjárata, amivel azt nézték meg, hogy milyen hatással van a majdnem 20 órás repülőút a személyzetre és az utasokra. A Boeing 787-9-es típusú repülőjének a fedélzetén 49-en tartózkodtak. A következő hónapban azt teszteli a légitársaság, hogyan nézne ki egy London-Sydney útvonal, és a tesztek után döntenek majd arról, hogy várhatóan 2022-ben vagy 2023-ban elindítsák-e ezeken az útvonalakon a járatokat.

Ezek lennének az eddigi leghosszabb kereskedelmi útvonalak, aminél nagyon szigorú szabályok vonatkoznak majd a poggyászok súlyára, hogy ne kelljen megszakítani az utazást tankolás miatt. A tervek szerint a gép teli tankkal szállna fel és az utasok limitált számú és súlyú poggyászain kívül más szállítmányt nem vinne magával.

A repülés úgy néz majd ki, hogy megkérik az utasokat, hogy állítsák át az óráikat sydney-i időszámításra, és az első hat órában ébren kellene maradniuk, hogy elkerüljék a kimerítő jetlaget. Hat órával később magas szénhidrát tartalmú ételt kapnak majd, és leoltják a világítást, hogy ekkor aludjanak.

Jelenleg a világ leghosszabb kereskedelmi útvonala a Szingapúr-New York járat, ami szintén több mint 18 órás folyamatos repülést jelent, a Qatar Auckland-Doha járata 17:40 perc, míg a Perth-London útvonal 17:20 percnyi repülést jelent. A légitársaságok szerint egyre népszerűbbek a nagyon hosszú járatok, így a jövőben várhatóan még több 16-18 órás, megszakítás nélküli repülőút jelenik majd meg a nagyobb társaságok kínálatában.

………………………………………………………………………………….

Vasárnap délelőtt 11 óra helyett éjfélig tartott sztrájkot a német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) a Lufthansa-csoport több légitársaságánál.

A sztrájk nem érinti a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járatait. A reggel 5 órakor kezdett sztrájk a Germanwings, az Eurowings, a Cityline és a SunExpress járatait érinti. Több mint háromszáz járat maradhat ki, ami 60 ezernél is több utast sújthat.

Kora délelőtti sajtójelentések szerint a munkabeszüntetés az első órákban nem okozott komolyabb fennakadást. A müncheni nemzetközi repülőtéren például alig tíz járatot kellett törölni, és az érintett légitársaságok igyekeznek olyan munkatársakkal dolgozni vasárnap, akik nem tartoznak az UFO-hoz.
A szakszervezet a hét elején még a csoport névadó leányvállalatánál, a Lufthansánál helyezett kilátásba sztrájkot, de időközben a munkaadó 2 százalékos rendkívüli fizetésemelést jelentett be, amivel teljesítette a szakszervezet követeléseit. Az emelés azonban csak a Lufthansa utaskísérőire vonatkozik, és a leányvállalatoknál dolgozó munkatársakat kihagyták belőle – indokolta az UFO a sztrájkfelhívást.

A munkaadó törvénytelennek tartja a szakszervezeti akciót, és jogi következményeket helyezett kilátásba. A társaság álláspontja szerint továbbra is érvényes a légiutas-kísérők munkájáról és javadalmazásáról szóló kollektív szerződés, nincsenek nyitott kérdések, így sztrájk sem lehet.
A felek bíróság előtt is vitát folytatnak. A Lufthansa szerint a szakszervezet vezetése szabálytalanul került pozícióba, így tevékenysége is szabályellenes. A társaság ezért nem is ismeri el az UFO márciusi lépésének jogosságát, amellyel a szakszervezet felmondta a kollektív szerződést.
Az UFO az utóbbi években több nagyszabású sztrájkot szervezett a Lufthansa-csoportnál, 2015 novemberében egyhetes munkabeszüntetést tartottak, akkor 4700 járatot kellett törölni.